Energetikai tanúsítvány készítés

Mi az energetikai tanúsítvány?

Energetikai tanúsítvány, Épületenergetikai tanúsítvány, Lakás zöldkártya AVAGY, mennyit "fogyaszt" az ingatlan?

 

Az energetikai tanúsítvány az az új közokirat, amely megmutatja az épület energiafelhasználásának hatékonyságát.

Az adatok alapján megadja, hogy az épület mely energetikai osztályba sorolható. A+-tól I-ig terjednek ezek az osztályok.

A tanúsítványból Ön megtudhatja, hogy mennyire gazdaságosan tudja használni ingatlanát, ha vásárolni / bérelni szeretne, vagy ha újat épít.

 

A mai energia árak mellett Önnek sem mindegy, mennyi lesz lakása energiaszámlája?


Mikor kötelező az energetikai tanúsítvány?

 

  • Használatbavételi engedélyezés során az engedély kiadásának egyik feltétele az energetikai tanúsítvány megléte
  • 2012 jan. 1-től ingatlan adás-vétel során az eladó kötelessége a tanúsítvány elkészíttetése
  • 2012 jan. 1-től az 1 évnél hosszabb bérleti szerződéseknél a bérbeadó kötelessége a bérbe adott terület, épület tanúsításának elkészíttetése
  • 2012 jan. 1-től az 1000 m2-nél nagyobb hasznos alapterületű hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épületek 2009. január 1-től az új épületek energiatanúsítása már kötelező a használatbavételi engedély megszerzéséhez!

 

Az energetikai tanúsítvány jogszabályi háttere:

Kormányrendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról
7/2006.(V.24.) TNM rendelet az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról

A tanúsítvány elkészítéséhez szükség van a lakás és a ház építészeti rajzaira is (alaprajz, metszetrajz). Ezek hiányában fel kell mérni a lakás és az épület lehűlő felületeit, fűtött térfogatát! A vizsgálatot követően az energetikai tanúsítványt néhány napon belül kiállítjuk, mely 10 évig érvényes, viszont minden ingatlan eladásnál és egy évet meghaladó bérbeadásnál újat kell készíteni a tulajdonosnak.

Bevezetésével alapjaiban változik meg az ingatlanvásárlás és forgalmazás eddig kialakult szokásrendszere, hiszen mind a vevőnek, mind pedig az eladónak elemi érdeke lesz, hogy az épület minél jobb besorolású energetikai tanúsítvánnyal rendelkezzen. Tekintettel erre a használt ingatlanok tulajdonosai is érdekeltek abban, hogy az ingatlanra mielőbb energiatanúsítványt szerezzenek, hiszen e nélkül nehezen vagy egyáltalán nem mérhető fel az ingatlan jelenkori piaci értéke. Ebből következik, hogy már a hitelintézetek általi hitelbírálat egyik alappillére is az energetikai tanúsítvány.


Ingatlantulajdonosok figyelmébe!

Az energetikai tanúsítás nemcsak egy okirat beszerzése, hanem lakásának, házának minősítő irata is egyben. Ha időben megvizsgáltatja, tanúsíttatja ingatlanját, nem érheti meglepetés a későbbi, kötelező eljárás esetén.

Ingatlanvásárlók, bérlők figyelmébe!

Ha Ön most vásárol, vagy bérel lakást, házat, máris kérje az energetikai tanúsítványt az eladótól vagy bérbeadótól!

Pénzt takarít meg, védi környezetét és biztosíthatja, hogy a jövőben a tulajdonába került ingatlanra ne kelljen ismét jelentős összeget költenie

Mennyibe kerül az energetikai tanúsítvány elkészítése?

Minden ingatlan és épület különböző, ennek megfelelően az árképzés is eltérő lehet, de mi ezt egységesen bruttó 20.000 Ft-ért elkészíttetjük Önnek.

Személyre szabott árajánlatért vagy bővebb információkért vegye fel a kapcsolatot velünk!


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36-30/960 5739

Az Energiatanúsítványokat teljes körű jogosultsággal rendelkező Épületenergetikai szakértőnk állítja ki.

Töltse ki a megrendelőlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

 

Ingatlan adatai:

Ingatlan kereső

0
-
499,900,000
Mennyit érhet az ingatlanom?
Szolgáltatásunk segítségével azonnal megtudhatja, hogy alkalmazkodva a piaci viszonyokhoz hogyan tudja a legtöbbet megkapni ingatlanáért.

Bővebben szolgáltatásunkról

Nyitott házak / Open houses
Azonnali megoldást kínálunk ingatlan vásárlásához. Eljön, megtekinti az ingatlant, tesz egy ajánlatot és már az Öné is lehet megálmodott otthona.

Bővebben

Állásajánlat
Karrier